Autor: Željko Karavida

Ciklus Bersa nastao je 2011. godine u suradnji glazbene produkcije HNK-a Zadar i Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar. Odvajanjem glazbene produkcije Kazališta u Koncertni ured Zadar, od 2015. godine suradnja je nastavljena, a njezini ciljevi su predstavljanje rada učenika i nastavnika Škole na koncertnim podijima izvan institucije.

Uokvireni u četiri do pet izvedbi u dvoranama kao što su Svečana dvorana Sveučilišta, HNK Zadar, a od sljedeće kalendarske godine i dvorana Kneževe palače, programi koje izvode platforma su za predstavljanje široj publici, no istodobno i prilika za stjecanje dragocjenog iskustva nastupanja, nužnog za njihov razvoj.

U Ciklusu Bersa nastupaju bivši učenici Škole koji se školuju na akademijama u zemlji i inozemstvu, potom glazbeni profesori koji uz pedagoški rad ne zapostavljaju svoju koncertnu djelatnost, poklanjajući koncert u povodu Dana grada Zadra, te se predstavljaju školski ansambli poput školskih klapa, zborova i instrumentalnih ansambala, a bogatu predstavu redovito priređuje plesni odjel.

Ciklus Bersa filtar je Škole kroz koji prolaze istaknuti, nagrađivani i vrijedni učenici (i njihovi mentori) koje publika može pratiti od najmlađih dana.

Pogledaj galeriju